default_mobilelogo

Top1-c

De wooncultuur is zo rijk en bont als het leven zelf. Vakbekwaamheid en ervaring over een breed vlak van het bouwen is daarom een noodzaak. Maar dat is het niet alleen. Je moet je als uitvoerder van al die opdrachten ook kunnen verplaatsen in de situatie en wensen van de klanten. Er zijn ook ontwikkelingen in wonen gaande die we trends noemen. Ook daarvan moet ik op de hoogte blijven. Meestal brengen die veranderingen en ontwikkelingen ook nieuwe materialen mee. Ook de verwerkingsmethoden wijzigingen zich continu. Ten slotte zijn er ook nog de bouwregels vastgelegd in Bouwbesluit en gemeentelijke verordeningen, die toegepast moeten worden.

 

Kortom er komt nogal wat kijken bij het realiseren van een opdracht. Een belangrijke ontwikkeling in wonen vindt plaats bij de ouderen onder ons. Zij kiezen er voor om langer zelfstandig te blijven. Dat houdt vaak in, dat er in en aan de woningen verbeteringen moeten worden gemaakt die het wonen gemakkelijker en comfortabeler maakt.

Top1-d

Aanpassingen voor sanitaire voorzieningen met speciale hulpmiddelen, ombouwen van garageruimte tot slaapkamer of badkamer en plaatsen van trapliften e.d. Allemaal dingen die en zelfstandig wonen veraangenamen en mogelijk maken. Verder zijn er ontwikkelingen op het gebied van het huis effectiever benutten. Een stoffige zolderkamer kan met het plaatsen van een dakraam of dakkapel en isolerende scheidingswanden een lichte en comfortabele werk-, slaap- of hobbyruimte worden.

Maar ook een uitbouw of serre achter de woning maakt de woning nog comfortabeler en biedt meer werk- of zitruimte. Is het niet heerlijk om daar in de vroege morgenzon in alle rust een kopje koffie te drinken of een boek te lezen of gezellig te babbelen?